Over mij
Mijn naam is Sebastiaan Slokkers. Ik ben geboren in 1980 aan de Zeeuwse kust. Ik was als kind al erg nieuwsgierig en ondernemend. Daarom ben ik na het voortgezet onderwijs eerst filosofie gaan studeren. Daar leerde ik al gauw dat filosofen het eigenlijk ook niet weten, dus besloot ik mijn andere passie te volgen: mensen helpen.
Mijn opleidingen
Ik heb de opleiding Pedagogiek afgerond met een aantal specialisaties. Zo koos ik voor de afstudeerrichting ontwikkelingspsychologie en ambulante & residentiële hulpverlening.
Met die kennis op zak startte ik een bedrijf dat zich richtte op het helpen van probleemjongeren en gezinnen. Later had ik ook volwassenen in mijn praktijk met uiteenlopende hulpvragen en psychische problemen.
Ik zat nooit stil en was altijd wel bezig met een opleiding of cursus hier en daar. Zo ben ik systeemtherapeut, EMDR-therapeut en heb ik de opleiding tot vertrouwenspersoon, bedrijfsmaatschappelijk werker en calamiteiten begeleider afgerond.
Mijn methode
Ik maak gebruik van cognitieve gedragstherapie. Het is een praktische methode waarbij je doelgericht werkt aan oplossingen. Door mijn opleiding en werk heb ik ervaring met verschillende therapievormen. Naast veel wetenschappelijke onderbouwing van de effectiviteit van de methode, zie ik in het werkveld ruim bewijs dat deze methode werkt. Ik vind het zeer belangrijk dat hetgeen ik doe ook echt mensen helpt.
Wat is cognitieve gedragstherapie?
Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een therapievorm gericht op jou als persoon, waarbij we samen werken aan jouw gezondheid. We werken doelgericht aan het beantwoorden van vragen zoals:
- Wat zijn je patronen en waar loop je op vast?
- Wat zou je anders willen zien?
- Hoe kun je situaties veranderen door anders te handelen?
- Hoe maak je andere beslissingen?
- Hoe bewaak je je grenzen?
Concreet betekent dit dat we samen gaan kijken naar jouw leven en in kaart brengen wat er anders kan. Door het veranderen van je gedrag en het leren maken van de juiste beslissingen zullen we langzaam werken naar een betere situatie.
Waarom ik coach ben geworden
Toen ik zelf een burn-out kreeg, stond ik er veelal alleen voor. Het was een zeer heftige tijd, ook omdat ik zelf op zoek moest gaan naar mensen die mij konden helpen. Dit is uiteindelijk gelukt.
Ik heb nu, achteraf gezien, veel gehad aan die burn-out. Ik heb geleerd mijn grenzen op tijd aan te geven. Ik ben meer gericht op het leiden van een volwaardig leven, met meer tijd, rust en leuke dingen doen met mijn dierbaren. En natuurlijk met werk dat mij energie geeft. De hulp die de mensen om mij heen in die tijd boden was van groot belang. Ik dacht, dit wil ik ook gaan doen. Ik wil mensen die op het werk in de knoop zijn geraakt een oplossing aanreiken. Ze een manier van in het werk staan aanbieden die weer tot een fijn en energiek leven leidt.
En zo is Fenix geboren.